A Mercedes jó érzéssel utazik Nagy-Britanniába. A német csapat kiválóan teljesített Kanadában, és reméli, hogy ezt a formáját Silverstone-ban is meg tudja tartani, ahol az elmúlt években jól teljesített.

Míg a német istálló a szezon elejétől kezdve szenvedett a pattogástól, addig Montrealban úgy tűnt, hogy a probléma kevésbé jelent gondot. Lewis Hamiltonnak így sikerült megszereznie a harmadik helyet, míg George Russell közvetlenül csapattársa mögött haladt át a célvonalon.

„Bár elégedettek lehetünk a W13-as által mutatott sebességgel, még mindig van egy hegy, amit meg kell másznunk" - értékelt Wolff a Mercedes sajtóközleményében. „Sok munkára van szükség ahhoz, hogy az élre kerüljünk, de most már világosabb az irány. Arra összpontosítunk, hogy a szezon előrehaladtával egyre több teljesítményt találjunk."

Az elmúlt szezonban a Mercedes Lewis Hamiltonnal és Valtteri Bottasszal két dobogós helyezést ért el Angliában, de az idei szezonban erra az esély sokkal kisebbnek tűnik. A Ferrari és a Red Bull Racing a favorit a győzelemért és a dobogós helyezésekért folytatott csatában.

Wolff azonban nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a futam végén Mercedes-pilótát is láthatunk a dobogón, ugyanis az elmúlt években rem. „Tudjuk, hogy az első két csapat jelentős előnyben van. A mi kihívásunk az, hogy csökkentsük ezt a különbséget. Silverstone a múltban jó volt hozzánk."

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL