hero image
dppi

Wolff: Az FIA-nak egyeztetnie kellene Hamiltonnal és a versenyzőkkel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/15 16:59
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff az FIA új szabálya kapcsán azt mondta, hogy a sport szabályozó szervének képviselői jobban teszik, ha beszélnek a pilótákkal, köztük Lewis Hamiltonnal.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Sok kritika érte az FIA-t azt követően, hogy bejelentették, büntetésre vagy eltiltásra számíthatnak azok a versenyzők, akik „politikai, vallási vagy személyes kijelentéseket tesznek” az FIA jóváhagyása nélkül.

Az F1-es mezőnyből Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is többször nyilatkozott az LMBTQ+ és az emberi jogok kérdésében, ezt viszont az új szabály szerint már nem tehetnék meg anélkül, hogy esetlegesen szankcionálják érte őket – Vettel a visszavonulása miatt „mentesül” az új szabály alól.

Nehéz elképzelni, hogy Hamilton szó nélkül fogja hagyni az új szabályt, az ügyben pedig a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff is megszólalt. Az osztrák szerint az FIA-nak egyeztetnie kellene a versenyzőkkel, köztük Hamiltonnal, hiszen az ilyen megbeszéléseknek általában pozitív végkifejletük van:

„Meg kell néznünk, hogyan alakul a dolog. Megértjük, hogy a sportnak nem az a célja, hogy a politikáról szóljon, hanem az, hogy egyesítse az embereket. Kétségtelen, hogy Mohammed bin Szulajm és az FIA is jóindulatúan cselekszik, és a helyes dolgokat szeretnék tenni.”

„Inkább arról szól az ügy, hogy egyeztetnie kellene az FIA-nak azokkal a versenyzőkkel, akik ki szokták nyilvánítani a véleményüket. Amikor Mohammed korábban beszélt Lewisszal, akkor pozitív volt a megbeszélésük.”