A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt nyilatkozta, hogy nyílt és őszinte megbeszéléseket folytattak a csapattal a bahreini szezonnyitó után, Szaúd-Arábiába pedig kisebb fejlesztésekkel készülnek.

2022 után 2023 sem indult kifejezetten jól a Mercedes szempontjából, hiszen „csak” az ötödik és a hetedik helyen végeztek a pilótáik. Erre reagálva a csapatfőnök Toto Wolff nyilatkozott.

A szaúdi forduló előtt Wolff elmondása szerint őszinte és nyílt megbeszéléseket folytattak, és kisebb fejlesztésekkel is készülnek:

„Bahreinben nem jártunk ott a teljesítményt tekintve, mint ahol szeretnénk. Azóta nyílt és őszinte megbeszéléseket folytattunk, ami alapján elkezdtük megtervezni, hogyan vágunk vissza.”

„Rövid távon minden követ megmozgatunk, hogy felkutassuk, hol találhatunk még teljesítményt. Hosszú távon pedig az a célunk, hogy meghatározzuk, hogy hogyan juthatunk az élre.”

„A gyárban dolgozókban már most is érzem az energiát és az elszántságot, és tudom, hogy ez a jövőben is így lesz. A csapatunk egyik legnagyobb erőssége a Lewis-George páros, versenyzőként pedig mindent beleadunk.”

„Szaúd-Arábiába hozunk néhány kisebb fejlesztést az autóhoz: ezek nem hatalmas újítások, de elindíthatnak minket a helyes irányba. A lehető legkeményebben fogunk dolgozni azon, hogy új lehetőségeket nyissunk, és remélhetőleg szebb lesz a magunkról mutatott kép, mint Bahreinben” – mondta Wolff.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL