Nem volt egyszerű a szezonnyitó hétvégéje a konstruktőri címvédő Mercedesnek. A németek csapatfőnöke, Toto Wolff a túl nagy légellenállásnak tudja be a lemaradásuk egy részét.

Miután a Bahreini Nagydíjon mellékszerepet játszottak, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff kész drasztikus lépéseket tenni annak érdekében, hogy újra győzelmekért harcolhassanak. Úgy véli, itt az ideje, hogy „beindítsák a láncfűrészt" - árulta el a futam után.

Wolff korábban azt nyilatkozta, hogy az adatok azt mutatják, hogy a Mercedes nagyobb ellenállással megy , mint bármelyik másik Forma-1-es csapatnak. Időközben úgy tűnik, előálltak a megoldással. „Könnyű levenni a légellenállást az autóról. Csak fogsz egy láncfűrészt, és darabokra vágod a hátsó szárnyat" - mondta az osztrák a Sky Sportsnak nyilatkozva.

Wolff szerint pontosan ez a terv a Szaúd-Arábiai Nagydíjra. „Azt hiszem, valószínűleg túl nagy szárnyat használtunk" - tette hozzá, ami nem könnyítette meg Lewis Hamilton és George Russell dolgát a szezonnyitó nagydíjon, akik a Red Bull meghibásodása miatt a harmadik és negyedik helyen zárták a hétvégét.

„Ez azért van, mert jelenleg kevés az alkatrészünk. Remélhetőleg ezt helyre tudjuk hozni" - magyarázza Wolff. A Mercedes csapatfőnöke szerint ez nagyjából a felét fedezi annak a végsebesség-hátránynak, amit a csapat jelenleg tapasztal, de hangsúlyozza, hogy mindent ki akarnak hozni az erőforrásból.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL