hero image
dppi

Wolff egyáltalán nincs oda egy új Forma-1-es csapat ötletéért

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2023/01/10 06:59
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nem támogatja új csapat érkezését, hacsak nem egy nagyon stabil projekt áll mögötte, felhozva a Haas és a Williams utóbbi évekbeli nehézségeit ellenérvként.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a mai Forma-1 nagyon bonyolult a magáncsapatok számára, szerinte nem lesz könnyű egy nagy márka támogatása nélkül sikereket elérni a motorsport csúcsán.

Wolff addig nem akar új csapatot engedni a sorozatba, amíg az nem bizonyítja, hogy hosszú távon is képes lesz maradni és további nézőket is hoz. A Mercedes főnöke a különböző márkák érkezését nem ellenzi, a független és magáncsapatok – ilyenek érdeklődnek elsősorban manapság – azonban szerinte túlságosan nagy kihívás elé akarják magukat állítani.

„A Forma-1 nagyon nehéz terep magáncsapatoknak, nagyon kevesen is vannak ma a Forma-1-ben. Nagyon nehéz sikeresnek lenni így, minden ellenük szól. Mivel a Saubernek már van szponzora, a Williams és a Haas maradtak egyedül függetlenként és bennük bízok, hogy hosszútávon is maradnak” – idézi Wolffot a RacingNews365.

Az Andretti nevezését Wolff akkor tudná támogatni, ha az amerikai csapat biztos alapokon áll egy hazai versenyzővel, ami népszerűsíti a sportot az országban. Az osztrák szerint jobb, ha egy márka áll egy alakulat mögött, mert ez nagyobb szintű befektetést jelent.

„Ha jön egy amerikai csapat, én támogatom, de kérdés, mi újat hoznak a showba. A csapatnak az élen kell lennie egy amerikai versenyzővel, ami mindenkinek nagyon jó lenne. Szerintem az Andretti egy nagyszerű csapat, amely más kategóriákban bizonyította rátermettségét.”