A Mercedes csapatfőnöke láthatóan nehezen tud megbarátkozni a gondolattal, hogy Lewis Hamilton 2025-től a Ferrari színeiben folytatja.

A 2025-ös Forma-1-es szezontól esedékes váltás új fejezetet jelent a hétszeres világbajnok és egyben jelenlegi munkaadója, a Mercedes számára is. Wolff ezzel kapcsolatban vegyes érzelmeinek adott hangot, hiszen egyrészt elismerte az évek során kialakult erős köteléket, másrészt pedig elmondta, nagyon furcsa lesz számára Hamiltont a Ferrari ikonikus vörös színében versenyezni látni.

"Az elmúlt évek fantasztikusak voltunk, nagyon erős kapcsolat alakult ki közöttünk, de továbbra sem tudom őt elképzelni pirosban, mert szerintem ez a szín egyáltalán nem áll jól neki", nyilatkozta Wolff a Fox Sports Australia riporterének.

A pletykák szerint a tárgyalások során a Ferrari végig nagyon magabiztos volt abban, hogy a 2026-os szabályváltozások után egy erősen versenyképes csapatot alkotnak majd, mindez pedig imponált Lewis Hamilton számára, aki korábban többször is kijelentette már, hogy a Ferrari a Forma-1 ikonikus csapata, ahol bárki szívesen versenyezne.

Az időzítés egyébként tökéletes is lehet a Ferrari számára, hiszen a 2025-ös év kiváló lesz arra, hogy Hamilton összeszokjon a csapattal, és 2026-tól már egy ütőképes párost alkossanak, amire vélhetően szükségük is lesz, hiszen aligha a maranellói gárda az egyetlen, amelyik magabiztosan tekint a 2026-tól kezdődő új időszakra.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL