A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy gondolja, George Russell jól teljesít, és csak azért nem az élmezőnyben harcol, mert a kocsijuk nem ad lehetőséget erre.

George Russell három williamses évet követően idén már a Mercedes csapatánál bizonyíthat, azonban a német istálló az idei szezonra visszaesett teljesítményben korábbi önmagához képest.

Jelenleg a Ferrari és a Red Bull is előrébb jár a Mercedesnél, erre utalt a csapatfőnök Toto Wolff is a szaúdi versenyhétvégén adott nyilatkozatában, amelyben Russellről kérdezték:

„Azt gondolom, George remek munkát végez. Viszont nem áll a rendelkezésére olyan kocsi, amivel az élen küzdhetne, pedig ő is Lewis is megérdemelnék ezt” – idézte Wolffot a RacingNews365.

„George bizonyította, hogy megvan a tehetsége ahhoz, hogy élen versenyezzen, egyszerűen jelenleg nem tudunk ehhez alkalmas kocsit biztosítani a számára. De összességében elégedett vagyok a teljesítményével” – mondta a csapatfőnök.

Russell az első futamon közvetlenül Hamilton mögött a negyedik helyen ért célba, Szaúd-Arábiában pedig az ötödik lett a fiatal brit, míg Hamilton a rosszul sikerült időmérője után a 10. lett.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL