A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elismerően nyilatkozott a Ferrari csapatáról, mondván 10 kW-os hátrányból 10 kW-os előnyre tettek szert, amire ők sosem voltak képesek.

A Ferrari kiválóan indította a szezont, amely nagy mértékben a vörösök erőforrásának is betudható, ráadásul a hírek szerint Miamiban további frissítések érkeznek az erőforrásukra, amiből a Ferrari, illetve a Haas és az Alfa Romeo is profitálhat.

A Mercedes eközben tempó terén szenved, hiába hozzák ki a maximumot a rendelkezésükre álló csomagból, a maranellóiak ellen láthatóan így sincs esélyük. A német csapat első embere, Toto Wolff is a Scuderiát méltatta a Sky Sports F1-nak adott nyilatkozatában az ausztrál hétvégén:

„Azt gondolom, a Ferrari masszív előrelépést tudott megtenni tavalyról idénre. Valószínűleg 10 kW-os hátrányból 10 kW-os előnyre tudtak szert tenni, erre pedig mi sem voltunk képesek soha.”

„Tehát ha tényleg el tudták érni ezt, akkor le a kalappal előttük” – tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke. A Mercedes várhatóan a jövő heti imolai versenyre sem készül komoly fejlesztési csomaggal.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL