Toto Wolff örömmel figyelte, hogy az osztrák hétvégén a Mercedes javuló formát mutatott, és azt is elmondta, mennyi időt kéne még találniuk ahhoz, hogy felvehessék a versenyt a legjobbakkal.

A csillagosok ugyan ezúttal elszúrták a pénteki időmérő edzést Ausztriában, de aztán a szombati sprinten és a vasárnapi főversenyen ismét jobban ment nekik, és végül a harmadik és negyedik helyen tudtak célba érni.

Wolff összességében elégedett volt a végeredménnyel, de jól tudja, hogy bőven van még dolguk. „Még mindig hiányzik két vagy három tizednyi teljesítmény. Az autónk sokkal jobb volt már vasárnap, de azért nem annyira, hogy az élen harcolhassunk.”

Az említett tizedek megtalálása pedig nem lesz egyszerű, főleg úgy, hogy már a delfinezés sem hátráltatja őket annyira, ezért annak kiiktatásával már nem tudnak komoly teljesítményjavuláshoz jutni.

„Most már csak a puszta tempó számít. A delfinezésen már sikerült úrrá lennünk. Ha most visszamennénk Monacóba vagy Bakuba, akkor nem lennénk csodásak, de biztosan nem szembesülnénk már azon gondokkal, amelyekkel korábban.”

A csapatvezető pedig úgy véli, a Red Bull Ring egyébként sem volt számukra egy igazán erős helyszín az utóbbi években, de motorerőben idén nem állnak olyan jól, mint korábban, ezért erre mindenképpen vetniük kell egy pillantást.

„Úgy tűnik, hiányzik némi lóerő, amit ki kell vizsgálnunk. Talán a tengerszint feletti magasság az oka. Egyébként pedig Ausztria sosem volt túl boldog hely számunkra. Az utóbbi nyolc évben, amikor domináltuk a bajnokságot, ez a pálya mindig is egyike volt azoknak, ahol küszködtünk.”

„Szombaton a senki földjén voltunk, és vasárnap is hasonló volt a helyzet, de a köridők tekintetében legalább versenyképesek voltunk” – vonta le a következtetéseket Wolff.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL