A Mercedes csapatfőnöke elmondta, hogy pilótája számára nem az volt a cél, hogy leváltsák Michael Masit, hanem az igazságosságot hiányolta a 2021-es szezon utolsó futamával kapcsolatban.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy véli, Lewis Hamilton számára az volt a legfontosabb, hogy megbékéljen a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon történtekkel, és nem azért marad a Forma-1-ben, mert leváltották Michael Masit.

„Sosem aggódtam amiatt, hogy Lewis úgy dönt, befejezi a versenyzést. Bár tiszteletben kell tartanunk, hogy egy ilyen verseny után a versenyzőnk kiábrándult, de egy nagyszerű és támogató csapat veszi őt körbe. Szóval tudtam, hogy vissza fog térni.”

„Ez nem a versenyigazgatóról vagy bárki másról szólt, hanem arról, hogy Lewis megbékéljen a verseny végén történtekkel. Számára ez az igazságosságról, a sportszerűségről szólt, ami hiányzott Abu-Dzabiban. Szüksége volt egy kis gondolkodási időre, most viszont visszatért, és látszik, hogy jó hangulatban van.”

Hamilton lehangoltságában a verseny után az egész csapat osztozott Wolff szerint, ami beárnyékolta a konstruktőri bajnoki cím ünneplésében. 

„Mint mindannyiunknak a csapatban, nála is volt egy kezdeti sokk. Úgy értem, ez a Forma–1, nem szabad elfelejtenünk, hogy ez nem világpolitika. De mi ebben a mikrokozmoszban élünk, teljesen sokkoló volt. Ilyet még sosem láttunk“ - véli Wolff.

„Szóval el kellett mennie, fel kellett szabadítania az elméjét, és valami másra kellett gondolnia, majd bizonyos értelemben elkezdett dolgozni ezeken az eseményeken, és megpróbált megoldást, mentális megoldást találni saját maga számára. Mindannyian kiábrándultunk, mert azért szeretjük ezt a sportot, mert a stopperóra soha nem hazudik, és az őszinteséget róla" - tette hozzá.

„Vasárnap egyértelműen ő volt a legjobb a pályán, ő dominált az egész versenyen. És akkor ezt elvették tőle egyetlen ember minden szabály ellenére hozott döntése miatt. Szóval bizonyos értelemben ezt megemészteni nagyon nehéz."

Wolff elmondta, hogy a csapat üdvözli az F1-es versenybírói működéssel kapcsolatos változtatásokat, amelyeket Mohammed Ben Szulajem, az FIA elnöke jelentett be tegnap.

„Azt hiszem, a legfontosabb, hogy továbblépjünk. Nagyon sok vita volt az Abu-Dzabi eseményről, méghozzá jó okokból, mert ahogy a nagydíj véget ért, az nem olyan volt, mint ahogy egy Forma-1-es világbajnokságnak véget kellene érnie. De az FIA jó új struktúrákat hozott létre, és mi örülünk ennek."

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL