A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff egy 2016 decemberében, a konyhájában történt beszélgetést idézett fel, amikor egy konfliktus után magasabb szintre emelkedett a kapcsolata Lewis Hamiltonnal, akire ma már a barátjaként tekint.

Lewis Hamilton 2013-ban igazolt a Mercedes csapatához, akikkel 2014-ben már egyéni és konstruktőri bajnoki címet tudott szerezni, 2015-ben pedig megismételte ezt, a 2016-os év végén viszont Nico Rosberg várta előnyből a szezonzárót.

Az utolsó, Abu-Dzabi versenyen Hamilton az első helyen állt, Rosberg pedig a másodikon, és a németnek a második helyezés is elég lett volna a bajnoki címhez. Emiatt Hamilton – a csapatutasítás ellenére – visszavett a tempójából, hogy nehezebb helyzetbe hozza Rosberget.

Rosberg végül a 2. helyen futott be és bajnok lett, Hamilton azzal védekezett, hogy segítenie kellett magán, hogy megpróbáljon világbajnok lenni, Wolff viszont azt mondta, ezzel Hamilton a csapat elé helyezte magát, az anarchia pedig egy csapatnál vagy cégnél sem működik.

Aztán Rosberg sokkolta az F1 világát azzal, hogy bejelentette a visszavonulását, Wolff pedig találkozott Hamiltonnal az eset után, hogy átbeszéljék a hogyan továbbot.

„A karácsonyi bulin találkoztunk az oxfordshire-i otthonomban, és kicsit mindketten vonakodva kezdtük a találkozót. Én azt mondtam neki, el kell döntenünk, hogy együtt akarunk-e dolgozni vagy sem. ’Te versenyzőként akarsz nyerni, én pedig csapatként’.”

„Néha más lesz a véleményünk és ez konfliktusokhoz fog vezetni, nekünk pedig el kell döntenünk, hogy meg tudunk-e birkózni ezzel – ekkor a konyhámban voltunk.”

„Azt mondtam neki – és Susie-nak nem igazán tetszik ez a hasonlat -, hogy bár lehet, valami kapcsán nem értünk egyet Susie-val, de sosem jutna eszembe, hogy elváljak tőle. Azzal folytattam, hogy ’és ugyanez a helyzet veled is, Lewis’.”

„Én nem akarok „elválni”. Te vagy a legjobb versenyző, azt akarom, hogy nálunk versenyezz, és a legjobb autót akarjuk biztosítani számodra. Elég ellentmondásosan kezdtünk bele a beszélgetésbe, aztán amikor négy-öt óra múlva elhagytuk a konyhát, más szintre lépett a kapcsolatunk.”

„Egy tisztán üzleti jellegű kapcsolatból egy valódi kapcsolat lett, és már a barátomnak tartom Lewist. Ez nem jelenti azt, hogy ne vitáznánk néha, de Lewis sikere a csapat sikere, a csapat sikere pedig Lewis sikere” – mondta a The Timesnak adott interjújában.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL