A roppant sikeres Forma-1-es dokumentumsorozat, a Drive to Survive ötödik évada mától elérhető a Netflixen és az egyik csúcspillanat biztosan a Toto Wolff és Christian Horner közötti szópárbaj lesz.

A 2022-es idény elején a delfinezés több csapat, köztük a Mercedes életét is megkeserítette. A W13-as kőkeményen pattogott az egyenesekben, főleg Bakuban ütközött ki, ahol a hosszú egyenesek miatt Lewis Hamilton komoly hátfájdalomra panaszkodott.

A Mercedes igyekezett kigyomlálni a hibát az első futamokon, de ennek következtében a pilótáiknak roppant kényelmetlen hetei voltak. Mindeközben a Red Bull nem szenvedett hasonló problémáktól, könnyedén uralták a mezőnyt és hetekkel az év vége előtt bebiztosították mindkét bajnoki címet.

Az ezzel kapcsolatos biztonsági aggályok a csapatfőnökök és az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali közötti egyik, kamerák előtt zajló egyeztetésen is felmerültek, ahol Wolff azzal indított Christian Hornernek:

„Annyit mondok, hogy nagyon veszélyes játékot játszotok. Ha egy autó a túl nagy merevség, vagy amiatt köt ki a falban, hogy a padlólemez az aszfalthoz ér, nagy sz*rban lesztek és meg foglak titeket szorongatni” – mondja.

Erre a Red Bull csapatfőnöke így reagál: „Most a kameráknak játszunk? Szerintem ezt jobb lenne nem most megbeszélni”, de Wolff hajthatatlan: „Nem, nem érdekelnek a kamerák. Ha szerinted ez csak egy performansz, nagyon is tévedsz.”

Ezen a ponton közbevág a Ferraritól azóta távozott Mattia Binotto, jelezve, hogy a biztonság „minden csapatnak a maga felelőssége”, amire Wolff szarkasztikusan annyit mond, „gratulál mindenkinek, hogy talált egy kifogást a probléma elbagatellizálására.”

Horner türelme itt fogy el és ráförmed Wolffra: „Akkor építsétek át az autót. Ez a ti problémátok. Építsétek át a k**va autót.” Wolff sem marad azonban veszteg: „Szerintem nektek kéne átépíteni az autót, Checo folyamatosan arról beszél, mekkora rakás sz*r.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL