A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is megosztotta a gondolatait a jelenlegi orosz-ukrán háborúról, ennek kapcsán elmondta, Nyikita Mazepin és több alkalmazottjuk szempontjából is nehéz ez az időszak.

Alig több mint egy héttel ezelőtt tört ki az orosz-ukrán háború, aminek nagyon komoly következményei lettek Ukrajnában, erre válaszul Oroszországot szankciók érték, így a sport világába is begyűrűzött a konfliktus.

Ennek hatására a Haas felbontotta a szerződését a névadó szponzorával, az Uralkalival, illetve a versenyzőjüktől, Nyikita Mazepintől is elköszöntek. Ezzel kapcsolatosan is nyilatkozott a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a Bloombergnek.

„Nyikita szempontjából nehéz a helyzet. Ő egy olyan srác, aki képes volt eljutni a Forma-1-ig, és tud vezetni. Sportolóként ez egy kemény helyzet, de bizonyos szempontból érhetők ezek a robosztus szankciók, és hogy miért mentek ebbe az irányba.”

Wolff azt is elmondta, hogy osztrákként neki is nehéz ez a helyzet, illetve vannak ukrán és orosz alkalmazottaik is a Mercedesnél, és nem gondolta volna, hogy Európában lehetséges egy ilyen háború.

„Ukránok és oroszok is vannak a csapatunknál, és bizonyosan nem könnyű azoknak a személyeknek a helyzete, akiknek ott lakik a családjuk. Ez egy kemény időszak, személyes szempontból is, mivel Bécsben nőttem fel, a szüleim pedig szláv származásúak.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL