hero image

Wolff: Ez egy nehéz időszak, ukránok és oroszok is vannak a csapatunknál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/03/07 18:27
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is megosztotta a gondolatait a jelenlegi orosz-ukrán háborúról, ennek kapcsán elmondta, Nyikita Mazepin és több alkalmazottjuk szempontjából is nehéz ez az időszak.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Alig több mint egy héttel ezelőtt tört ki az orosz-ukrán háború, aminek nagyon komoly következményei lettek Ukrajnában, erre válaszul Oroszországot szankciók érték, így a sport világába is begyűrűzött a konfliktus.

Ennek hatására a Haas felbontotta a szerződését a névadó szponzorával, az Uralkalival, illetve a versenyzőjüktől, Nyikita Mazepintől is elköszöntek. Ezzel kapcsolatosan is nyilatkozott a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a Bloombergnek.

„Nyikita szempontjából nehéz a helyzet. Ő egy olyan srác, aki képes volt eljutni a Forma-1-ig, és tud vezetni. Sportolóként ez egy kemény helyzet, de bizonyos szempontból érhetők ezek a robosztus szankciók, és hogy miért mentek ebbe az irányba.”

Wolff azt is elmondta, hogy osztrákként neki is nehéz ez a helyzet, illetve vannak ukrán és orosz alkalmazottaik is a Mercedesnél, és nem gondolta volna, hogy Európában lehetséges egy ilyen háború.

„Ukránok és oroszok is vannak a csapatunknál, és bizonyosan nem könnyű azoknak a személyeknek a helyzete, akiknek ott lakik a családjuk. Ez egy kemény időszak, személyes szempontból is, mivel Bécsben nőttem fel, a szüleim pedig szláv származásúak.”