A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy gondolja, hogy Lewis Hamilton még hosszú évekig maradni fog a sportban, ugyanis élvezi, amit csinál, a csapat pedig arra törekszik, hogy a jelenlegi nehézségek csak hullámvölgyek legyenek.

Az utóbbi években többször is felmerült a sajtóban az a kérdés, hogy vajon meddig maradhat még Lewis Hamilton a Forma-1-ben. A brit pilóta már 37 éves, a Mercedes pedig jelenleg nem tűnik túlzottan versenyképesnek.

Erről kérdezték meg a csapatfőnök Toto Wolffot is, aki úgy gondolja, hogy a hétszeres világbajnok még hosszú éveken keresztül a száguldó cirkuszban fog maradni, és kihívásként tekint a jelenlegi nehézségekre:

„Csak akkor vonulsz vissza, ha már nem szereted, amit csinálsz, Lewis viszont imádja ezt a sportot. Fantasztikus formában van, nagyon fegyelmezett az életstílusa és még hosszú-hosszú évekig maradni fog.”

„És ez egy kiváló kihívás számára. A McLarennél versenyzett, aztán a Mercedeshez igazolt, ami nem indult jól, aztán nyert hat világbajnoki címet. A csapat most nem találta el jól a szabályváltoztatásokat, de a részese lehet az újbóli felemelkedésünknek” – mondta a csapatfőnök a The Sunnak.

Wolff azt is elmondta, szerinte nem elég gyorsak ahhoz, hogy idén is harcban legyenek a világbajnoki címért, most pedig az a nagy feladatuk, hogy mentálisan jól reagáljanak a helyzetre.

„Hogy harcban lehetünk-e a világbajnoki címért? Én arra számítok – matematikai szempontokat figyelembe véve -, hogy nem, mert túl lassúak vagyunk. A jelenlegi helyzetnek csak egy hullámvölgynek kell lennie, nem pedig egy hosszú távú lefelé tartó spirálnak.”

„És ahhoz, hogy ez valóban csak egy hullámvölgy legyen, jól kell reagálnunk – és nem a stopperóra szerint, hanem mentálisan kell jól kezelnünk a helyzetet” – fogalmazott Wolff.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL