hero image

Wolff: Hamiltonnak megvolt a versenytempója a futamgyőzelemez

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/23 18:28
A Spanyol Nagydíjon tovább folytatódott Lewis Hamilton idei pechszériája, ennek ellenére a hétszeres világbajnok komoly teljesítménnyel mentett fontos pontokat és a mezőny végéről egészen az ötödik helyig kapaszkodott fel.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Nem mondhatni, hogy szerencséje lenne Lewis Hamiltonnak a 2022-es szezonban, azzal együtt, hogy a Mercedes is meglehetősen szenvedett az idény első negyedében a brit versenyzőnek több ízben is pechesen alakultak a versenyei.

A brackley-i alakulat a barcelonai hétvégére orvosolni tudta fejlesztéseivel a delfinezés problémáját, egy körös tempó tekintetében pedig igen közel kerültek az éllovas Red Bull-Ferrari kettőshöz.

Ennek ellenére úgy tűnt, Lewis Hamilton gyorsan lemondhat a pontszerzésről is Spanyolországban, miután ütközött Kevin Magnussennel a futam elején és visszaesett a mezőny végére. A hétszeres világbajnok még azt is felvetette csapatának, hogy álljanak ki, kímélve az autó motorját.

Toto Wolffék azonban úgy döntöttek, kint hagyják a pályán, ami végül kifizetődött, hiszen sokáig a negyedik helyre is esélye volt Hamiltonnak, ám végül egy motorprobléma miatt az ötödikre esett vissza.

„Amikor már úgy tűnik, hogy elúszott a verseny, döntened kell, van-e értelme a folytatásnak. A versenyző szemszögéből természetesen úgy tűnhet, nem lehetséges 50 másodpercet ledolgozni az élen állókkal szemben, de ilyenkor még sok van hátra és mi soha nem adjuk fel.“

„Lewis versenytempója elképesztő volt, az ütközés nélkül a győzelemért versenyzett volna. A futam végén jelentkező motorprobléma a verseny során folyamatosan romlott, az sem volt egyértelmű, hogy célba érünk-e“ - tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke.