hero image

Wolff: Hihetetlen, hogy napjainkban ez megtörténhet...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/03/12 18:29
A Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff hihetetlennek tartja, hogy napjainkban háború folyhat Európában, és szerinte ezért szükségesek a Forma-1 által gyakorolt gesztusok.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az orosz-ukrán háború kitörése óta számos szankció érte Oroszországot, ebbe pedig a Forma-1 és a motorsportok világa is csatlakozott: a közeljövőben nem lesz Forma-1-es verseny Oroszországban, emellett orosz vagy fehérorosz licenccel nem indulhat sem versenyző, sem csapat.

A Haas szerződést bontott orosz névadó szponzorával, az Uralkalival, valamint a cég által szponzorált versenyzőjükkel, Nyikita Mazepinnel is, a versenyzők külön-külön is támogatásukról biztosították Ukrajnát, négy versenyző pedig Mazepinnek írt támogató üzenetet az ülése elvesztése után.

A GPDA égisze alatt a versenyzők is összegyűltek, hogy kiálljanak Ukrajna mellett és a háború ellen, Sebastian Vettel és Charles Leclerc pedig a sisakján is hirdeti ezt. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, szerinte miért van szükség ezekre a gesztusokra.

„Hihetetlen, hogy napjainkban, ebben az időszakban még mindig háború folyhat Európában. Éppen ezért tesszük egyértelművé, hogy mit gondolunk erről az invázióról” – mondta a csapatfőnök a holland NOS-nak.