A Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff hihetetlennek tartja, hogy napjainkban háború folyhat Európában, és szerinte ezért szükségesek a Forma-1 által gyakorolt gesztusok.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta számos szankció érte Oroszországot, ebbe pedig a Forma-1 és a motorsportok világa is csatlakozott: a közeljövőben nem lesz Forma-1-es verseny Oroszországban, emellett orosz vagy fehérorosz licenccel nem indulhat sem versenyző, sem csapat.

A Haas szerződést bontott orosz névadó szponzorával, az Uralkalival, valamint a cég által szponzorált versenyzőjükkel, Nyikita Mazepinnel is, a versenyzők külön-külön is támogatásukról biztosították Ukrajnát, négy versenyző pedig Mazepinnek írt támogató üzenetet az ülése elvesztése után.

A GPDA égisze alatt a versenyzők is összegyűltek, hogy kiálljanak Ukrajna mellett és a háború ellen, Sebastian Vettel és Charles Leclerc pedig a sisakján is hirdeti ezt. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, szerinte miért van szükség ezekre a gesztusokra.

„Hihetetlen, hogy napjainkban, ebben az időszakban még mindig háború folyhat Európában. Éppen ezért tesszük egyértelművé, hogy mit gondolunk erről az invázióról” – mondta a csapatfőnök a holland NOS-nak.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL