A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt mondta, hogy bár sokat fejlődnének, ha megoldást találnának a delfinezésre, viszont egy másodpercet azért nem nyernének a dologgal.

A Mercedes W13-as nagyon erőteljesen delfinezik, ami a köridő szempontjából is sokat jelent, miközben a Red Bull szinte egyáltalán nem delfinezik, a Ferrari pedig kevésbé.

A sorozatban nyolc konstruktőri győzelmet gyűjtő istálló csapatfőnöke, Toto Wolff azt mondta, sokat segítene, ha megoldhatnák a delfinezést, 1 másodpercet viszont nem nyernének „csodával határos módon”.

„A mi delfinezésünk rosszabb, mert a kanyarokban és a magas sebességű szekciókban is fellép, és látható, hol veszítünk a teljesítményünkből. Ha megnézzük Ausztráliát, azt látjuk, hogy az 1-es és a 2-es szektorban is versenyképesek vagyunk.”

„A 3-as szektorban viszont a 9-es, 10-es és 12-es kanyarokon keresztül nagyon sok időt vesztünk, majdnem egy másodpercet. Tehát a delfinezés megoldása csodával határos módon 1 másodpercet jelentene nekünk? Nem, annyit biztosan nem.”

„De van még pár apró fejlesztés, mint például a súly és más dolgok optimalizálása, amikkel haladnunk kell, miközben megértjük az autónkat. Optimista vagyok azt illetően, hogy eljutunk idáig, legyen szó kettő vagy öt futamról, akárhogy is, alázatosnak kell maradnunk.”

„Az én időhorizontom nem egy versenyhétvége vagy egy év, hanem sokkal inkább tíz év. Ha innen visszatekintek, szeretnék egy versenyképes csapattal rendelkezni, és ezek során lesznek nehezebb évek, és ez is egy ilyen év” – fogalmazott Wolff a MotorsportWeek szerint.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL