hero image
dppi

Wolff már utódját látja az új Williams-főnökben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/18 06:59
A Williams múlt héten jelentette be, hogy a Mercedes stratégiai vezetőjét, James Vowlest nevezik ki csapatfőnöknek, Toto Wolff pedig nem zárja ki, hogy a jövőben egykori kollégája veszi majd át a helyét a brackley-i alakulatnál.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Vowles hosszú évek óta dolgozott együtt Wolff-fal, de mindig is érdeklődött egy csapatfőnöki pozíció iránt, ugyanakkor az osztrák jelenlétével a Mercedesnél erre nem sok esélye volt. A csillagosok csapatfőnöke azonban el tudja képzelni, amennyiben a brit tapasztalatot szerez csapatvezetés terén, a jövőben az ő helyét is átveheti.

„Mindig is nagyon nyíltan beszéltem arról, hogy mit érzek a jövőre nézve. Tettem egy lépést a tényleges munkaviszonyon túl, és a csapat megszerzett részvényeivel hosszú távon tervezek a Mercedesszel“ - nyilatkozta Wolff a média munkatársainak.

„Folyamatos önvizsgálatot tartok, hogy mennyit tudok hozzájárulni a csapat munkájához és ha egy nap majd úgy gondolom, hogy hiányosságaim vannak egy-egy területen, legyen az sportszakmai, technikai, kereskedelmi vagy diplomáciai oldal, akkor egy pillanatig sem haboznék kinevezni valakit arra a területre és keresni valakit, aki átveszi az én munkámat“ - folytatta az osztrák.

„Társtulajdonosként az a legfőbb érdekem, hogy a csapat jól muzsikáljon és hogy a pályán győzelmeket arasson. Ez a 90 százaléka annak, amit csinálok, a maradék 10 üzleti vagy éppen pénzügyi fejlesztés.“

„Soha ne mondd, hogy soha, így van ez James Vowles visszatérésével kapcsolatban is, mert ő egy nagyszerű fickó. Remélem, hogy hosszú pályafutása lesz csapatfőnökként a Williamsnél, és remélhetőleg sikeres hétvégék után találkozunk majd a sajtótájékoztatónkon“ - tette hozz a Mercedes csapatvezetője.

„Az is lehet, hogy hozzám hasonlóan egy évtizeden át irányítja majd a csapatát, csak hagyni kell kibontakozni és végezni a munkáját“ - jelentette ki Wolff.