A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt nyilatkozta, hogy Lewis Hamilton a világ legjobb versenyzője, egyszerűen a kocsija nem ad lehetőséget arra, hogy erős eredményeket szerezzen.

Miután 2014 és 2021 között egyszer sem talált legyőzőre a konstruktőri bajnokságban a Mercedes, most viszont minden jel arra utal, hogy idén ez a sorozat megszakad, hiszen a Ferrari és a Red Bull versenyfutására lehet számítani.

És bár Russell egyelőre pontok tekintetében sokkal Hamilton előtt jár (49-28), a csapatfőnök Toto Wolff nem akarja ráhúzni a vizes lepedőt a hétszeres világbajnokra, helyette azt nyilatkozta, hogy meg kell védenie Hamiltont:

„Nos, bizonyos szempontból meg kell védenem őt. A jelenlegi nem Lewis mélypontja, hanem az autó teljesítményének a mélypontja. Tudjuk, hogy ő egy hétszeres világbajnok és tavaly nagyot küzdött.”

„Felzárkóztunk és majdnem megnyertük a világbajnoki címet, ami valójában a brazíliai szombati napon veszett el” – utalt Wolff Hamilton időmérős kizárására, ami után az utolsó helyről kellett megkezdenie a sprintet Interlagosban.

„A srác a világ legjobb versenyzője, a helyzet csak annyi, hogy jelenleg nincs meg alatta a gép és a felszerelés, ami lehetőséget adna neki a jó eredmény elérésére” – fogalmazott a Mercedes csapatfőnöke a RacingNews365 szerint.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL