hero image

Wolff megvédi Hamiltont: „Ő a valaha volt legjobb pilóta”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/06/17 18:16
Évekig Lewis Hamilton volt az a pilóta, aki a legtöbb pontot hozta a Mercedesnek, de ez George Russell érkezésével megváltozott. A fiatal britnek eddig sikerült minden futamon az első ötben végeznie, 37 ponttal több pontot szerezve Hamiltonnál. Toto Wolff szerint azonban ez semmit nem mond Hamilton kvalitásairól.

Wolff számos sikert megélt a hétszeres világbajnokkal, így mindenkinél jobban tudja, mire képes Hamilton. Az idei szezonban egyelőre nem tudja, hogyan tud megfelelni az elvárásoknak. Ez részben annak a pattogásnak köszönhető, amitől erős hátfájással küzd a Mercedes bajnoka, de nem ez az egyetlen probléma.

Ha a Russellhez viszonyított pontkülönbséget nézzük, az is látszik, hogy Hamilton nincs formában. A Channel 4-nek nyilatkozva a Mercedes osztrák csapatfőnöke nem akart belemenni abba az elképzelésbe, hogy Hamilton leépülőben van. „Nem hiszem, hogy ez olyan, mintha lefelé csúszna. Ő a legjobb, aki valaha is volt" - árulta el Wolff.

Wolff szerint a Barcelonai Nagydíjon látta, hogy Hamilton még mindig képes nagy dolgokra. „Láttuk Lewist Barcelonában, ő volt az a zseni, akit ismerünk, szóval azt hiszem, amit élvezek, hogy együtt dolgoznak Russell-lel, és megpróbálják visszahozni az autót az élre."

A csapatfőnök arra is rámutat, hogy Hamilton a tavalyi szezon végén Abu-Dzabiban megmutatta, mennyire jó. Wolff szerint kizárt, hogy a sikeres pilóta csak úgy elveszítené kvalitásait.