hero image

Wolff: Mercedes kevesebb csapatnak akar motort szállítani

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/05/30 18:33
Toto Wolff arról beszélt, hogy a Mercedes a jövőben elgondolkodhat azon, hogy felbontsa az egyik ügyfélcsapat szerződését és csak két csapatnak szállítsanak motorokat.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Mercedes saját Forma-1-es csapata mellett a McLarent, a Williamst és az Aston Martint is ellátja motorokkal. Az egyik ügyfélcsapat számára hamarosan rossz hírek következhetnek. A Mercedes inkább eggyel kevesebb csapatot látna el motorokkal, legalábbis a csapatfőnök erről nyilatkozott.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint nem jövedelmező üzlet más csapatoknak motorokat szállítani. Az FIA ugyanis kikötötte, hogy a kisebb csapatoktól, akik motort keresnek az autójukhoz, maximum mekkora összeget lehet kérni. Ugyanakkor a Mercedeshez hasonló csapatoknak egyre növekvő költségekkel kell szembenézniük, beleértve a növekvő inflációt és a növekvő szállítási költségeket.

A Financial Timesnak nyilatkozva Wolff nem volt biztos abban, hogy a Mercedesnek a jövőben is három csapatnak kellene-e biztosítania motort. „Egy ideális világban két ügyfélcsapatot látnék csak el, így tulajdonképpen egy kicsit leépítenénk, hogy csökkentsük a költségeket" - mondta Wolff.

Wolff kijelentései valószínűleg nem függetlenek a Volkswagen-csoport Forma-1-be érkezésétől. A Red Bull Racing várhatóan 2026-tól fog össze fog fogni a Porschéval. A testvérmárka Audi szintén partnert keres, ehhez pedig a Williams és a McLaren is képben van. A Williamsnél a Red Bull által támogatott Alex Albon ül az autóban, a csapattulajdonos Jost Capito pedig a Volkswagen Motorsport korábbi igazgatója volt.