Toto Wolff egyértelművé tette, hogy Mick Schumacher lesz az a pilóta, aki elfoglalja az egyik Mercedest, amennyiben az állandó versenyzőik nem tudnak rajthoz állni.

Idén meglehetősen neves felállással vág neki a Forma-1-es idénynek a Mercedes, hiszen az alakulat állandó pilótái mellett ott van az a Mick Schumacher is, akinek az édesapja az utolsó három F1-ben töltött évében a német gyártót erősítette.

Mint ismert, Mick Schumacher tavaly még a Ferrari erőforrásával hajtott Haast terelgette, ahonnan Steiner a teljesítményével kapcsolatos meglehetősen kritikus véleménye után nem volt maradása. Ezek után kötött ki a Mercedesnél, ahol Wolff irányítása alatt bizonyíthat.

„Állítom, hogy ha Michael ott lehetett volna a fiával a két Haasnál töltött éve alatt, akkor Steiner nem mert volna így bánni Mickkel!” – jelentette ki Wolff határozottan a Blick Forma-1-es riporterének, Roger Benoit-nak.

Schumacher az idei szezonban minden versenyen a Mercedes csapatánál van, és a brackley-i alakulat megbízott tartalékosaként készen áll arra, hogy szükség esetén Lewis Hamiltont vagy George Russellt helyettesítse.

„Ha valamelyik versenyzőnk Covidot kap vagy megsérül, Mick ott lesz a Mercedesben! Pont, vége a vitának!” – jelentette ki Wolff, hogy eloszlasson minden kételyt azzal kapcsolatban, ki kapná meg a beugrási lehetőséget.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL