hero image
Mercedes AMG Twitter

Wolff: Mick ugrik be Lewis vagy George helyett, ha úgy alakul

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/04/04 20:29
Toto Wolff egyértelművé tette, hogy Mick Schumacher lesz az a pilóta, aki elfoglalja az egyik Mercedest, amennyiben az állandó versenyzőik nem tudnak rajthoz állni.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Idén meglehetősen neves felállással vág neki a Forma-1-es idénynek a Mercedes, hiszen az alakulat állandó pilótái mellett ott van az a Mick Schumacher is, akinek az édesapja az utolsó három F1-ben töltött évében a német gyártót erősítette.

Mint ismert, Mick Schumacher tavaly még a Ferrari erőforrásával hajtott Haast terelgette, ahonnan Steiner a teljesítményével kapcsolatos meglehetősen kritikus véleménye után nem volt maradása. Ezek után kötött ki a Mercedesnél, ahol Wolff irányítása alatt bizonyíthat.

„Állítom, hogy ha Michael ott lehetett volna a fiával a két Haasnál töltött éve alatt, akkor Steiner nem mert volna így bánni Mickkel!” – jelentette ki Wolff határozottan a Blick Forma-1-es riporterének, Roger Benoit-nak.

Schumacher az idei szezonban minden versenyen a Mercedes csapatánál van, és a brackley-i alakulat megbízott tartalékosaként készen áll arra, hogy szükség esetén Lewis Hamiltont vagy George Russellt helyettesítse.

„Ha valamelyik versenyzőnk Covidot kap vagy megsérül, Mick ott lesz a Mercedesben! Pont, vége a vitának!” – jelentette ki Wolff, hogy eloszlasson minden kételyt azzal kapcsolatban, ki kapná meg a beugrási lehetőséget.