Toto Wolff még mindig minden nap a 2021-es Abu-Dzabi Nagydíjra gondol. Ezt a Motorsport.com-nak adott interjújában árulta el több mint félévvel a sokat vitatott futam után.

Wolff számára még mindig van egy rémálom, ami még mindig felriasztja őt az éjszaka közepén: a 2021-es Abu Dhabi Nagydíj utolsó köre. Úgy tűnt, Lewis Hamilton bebiztosította nyolcadik világbajnoki címét, de ekkor kezdődött a látványos finálé a biztonsági autóval, amely Max Verstappennek adott még egy esélyt, aki élt is vele.

A Mercedes és Wolff a futam után veszekedett Michal Masival és az FIA-val, és bár Verstappen soha többé nem veszíti el a címét, Wolffnak még mindig álmatlan éjszakái vannak emiatt. „Még mindig minden nap gondolok rá. De megbékéltem Max bajnoki címével, ő a megérdemelt bajnok” - jelentette ki a Mercedes csapatfőnöke.

Wolff és társai számára nem volt fair, ahogy a döntő alakult. Masi másképp értelmezte a szabályokat, mint ami a Mercedes szemében fair volt, és a csapat továbbra is kitart ezen véleménye mellett. „Azt hiszem, ragaszkodom az igazságossághoz, különösen a sportban. Azon a napon ez teljesen felborult” - zárja Wolff a Motorsport.com szerint.

A Mercedes azóta visszacsúszott az erősorrendben, Lewis Hamilton idén még futamgyőzelmet sem szerzett, míg a Red Bull továbbra is szárnyal és Max Verstappen vezetésével útban vannak a következő egyéni világbajnoki cím felé, de idén nagy az esély rá, hogy a konstruktőri címet is megszerzik.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL