Nagy fogadkozások után a Mercedes 2024-es Forma-1-es autójának is megvannak a maga problémái. Emiatt a csapat, úgy tűnik, egyelőre nem is álmodhat róla, hogy a Red Bullal harcoljon győzelmekért, Toto Wolff csapatfőnök szerint pedig ideje elfogadniuk ezt.

A Mercedes a Japán Nagydíjat pozitív energiával duzzadóan kezdte, Lewis Hamilton az első szabadedzést „az idei legjobbnak” nevezte. Az időmérőn és a versenyen azonban már nem szerepeltek olyan jól és Toto Wolff fél szemmel már elkezdett a 2026-os szabályokra figyelni, még ha egyelőre nem is akarja bedobni a törülközőt:

„Ha az az elvárás, hogy a futamgyőzelmekért és a bajnokságért harcoljunk, annak meglesz a böjtje, mert Max és a Red Bull annyival előttünk vannak. Persze sosem kielégítő a második helyért harcolni. És nem is csoda, sportolói szempontból az első hely számít, a többi nem.”

„De ez a valóság és jelenleg ebből próbáljuk ki a legtöbbet kihozni, azaz megverni a versenytársainkat, miközben elfogadjuk, hogy valaki más jobb munkát végzett és ők állítják fel a mércét, amit majd egy nap nekünk kell felállítani.”

Arra a kérdésre, hogy nyerhetnek-e idén versenyt, Wolff úgy felelt: „Nem mondanék le róla, jövőre pedig pláne nem. De 26-ban nulláról indulunk és minden csapatnak ekkor a legreálisabb megnyerni a Red Bullt. Azelőtt azonban még van egy és háromnegyed szezon és nem akarom ezt a 18 hónapot végigszenvedni, szóval remélem lesznek csúcspontok és felfelé fog ívelni a formánk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL