hero image
dppi

Wolff nem bánja, hogy nem a helyszínen élte át a Mercedes idei egyetlen győzelmét

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2022/12/30 15:59
A brackley-i alakulat csapatfőnöke a 2022-es Forma-1-es szezonban az előző évekhez képest többször sem lehetett ott az aktuális versenyhétvégén. Pechére éppen az interlagosi sikerekről is lemaradt, ám ez cseppet sem zavarja.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Amióta Toto Wolff 2014-ben átvette a Mercedes irányítását, mindössze három futamot hagyott ki, köztük az idei szuzukai és brazíliai versenyeket. Erre azért került sor, mert elképesztően zsúfolt a versenynaptár, így az interlagosi hétvégét egy abu-dzabi szállodából követte végig.

Wolff lakosztályában felállították a Mercedes-garázsban lévő irányítópult valóságos mását, miközben folyamatosan tartotta a kapcsolatot a helyszínen tartózkodó kollégákkal.

„Ez egy újabb érdekes élmény volt, amire sosem gondoltam volna, hogy átélem. Már Abu-Dzabiban voltam, volt néhány megbeszélésem. A hotelszobában ültem, ahol a teljes intercom ki volt építve, szóval minden csatornát hallottam, amiket egyébként is szoktam“ - mondta a Mercedes csapatfőnöke a Beyond The Grid podcastjében.

„Fel voltak építve az időmérő képernyők, a televíziós közvetítés, szóval szó szerint ugyanazt éltem át, mint a paddockban. Nem is gondoltam arra, hogy egy szállodában vagyok, mert egyszerűen belemerültem a helyzetbe“ - magyarázta az osztrák.

Az interlagosi hétvége végül a Mercedes legjobb versenyhétvégéje volt a szezonban, hiszen George Russell a szombati sprintversenyt és a vasárnapi fő futamot is meg tudta nyerni, megszerezve ezzel a brackley-i alakulat egyetlen idei sikerét.

„Amikor nyertünk Susie (Wolff felesége) azt mondta nekem, fogadjunk, bánom, hogy lemaradtam a győzelemről. Én viszont igazából egyáltalán nem bántam. Mindig én vagy a versenyzőink adunk interjúkat, mi állunk a reflektorfényben, mi zsebeljük be az összes elismerést a mások által elvégzett munkáért.“

„Büszkeséggel töltött el, hogy a távollétemben a Brazíliában dolgozó emberekre szegeződött a figyelem. Andrew Shovlin, Bradley Lord és James Vowles egyaránt a csapat szíve és lelke, nem is lehettem volna büszkébb abban a pillanatban, látva, hogy ezek a srácok mennyire remekül dolgoznak“ - tette hozzá Wolff.