hero image

Wolff: Nem ez volt Verstappen utolsó világbajnoki címe!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/09 18:34
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, hogy briliáns versenyzőnek tartja Max Verstappent, akinek nem a 2021-es volt pályafutása utolsó világbajnoki címe.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Példátlanul izgalmasan alakult a tavalyi Forma-1-es világbajnokság hajrája, ahol Lewis Hamilton és Max Verstappen pontegyenlőséggel állt az utolsó, Abu-Dzabi Nagydíj előtt.

A versenyt sokáig Hamilton vezette, majd Latifi balesetét követően Verstappen kiállt a bokszba, míg Hamilton nem, ráadásul a safety caros újraindítás után Michael Masi csak a Hamilton és Verstappen közötti autóknak adott engedélyt arra, hogy visszavegyék a körüket.

Verstappen az utolsó körben megelőzte Hamiltont, így világbajnok lett, a Mercedes csapata pedig egyáltalán nem volt elégedett az utolsó versenyen hozott döntésekkel. Ennek kapcsán Wolff a Telegraafnak nyilatkozott:

„A tavalyi világbajnokság teljesen másképp ért véget, mint amit én gondolok a motorsportról. Viszont most már megbékéltem a dologgal” – mondta a Mercedes csapatfőnöke, aki Verstappen is dicsérte:

„Max egy briliáns versenyző, és nem ez volt az utolsó világbajnoki címe” – méltatta Wolff a Red Bull versenyzőjét, aki idén is harcban lehet a világbajnoki címért a Ferrari versenyzőivel