hero image

Wolff: Nem kellett volna ezt mondanom, nagyon bánom a dolgot…

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/01/31 18:34
A Mercedes F1-es csapatfőnöke, Toto Wolff elismerte, nem volt helyes szócsatákat vívnia a Red Bull-csapatfőnök Christian Hornerrel, és a felesége is rávilágított erre a szezon alatt.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A 2021-es idényben nemcsak a pályán, hanem azon kívül is komoly harcot vívott egymással a Mercedes és a Red Bull csapata. A két csapatvezető, Christian Horner és Toto Wolff sem ment a szomszédba az odaszúrásokért.

Wolff most viszont már belátja, hogy nem volt helyes ezt tenniük, és elmondása szerint már nagyon bánja a dolgot, és meg kell adni a tiszteletet mindenkinek – még a legfőbb ellenségének is.

„Nagyon bánom a dolgot. Mindig próbálok profi lenni és profin is állni a dolgokhoz. De sajnos az az igazság, hogy a kapcsolatunk nagyon személyessé vált egy bizonyos ponttól kezdve” – magyarázta Wolff a holland Formule 1 Magazine-nak.

„Christian a hajlékony szárnyas szituáció alatt azt mondta, hogy fogjam be, én pedig azzal válaszoltam, hogy szélkakasnak neveztem, és azt mondtam, túl sokat beszél a kameráknak. Nem kellett volna ezt mondanom.”

„Ez egy szakmai kapcsolat, és tudnod kell, hogy még a legfőbb ellenségednek is van legjobb barátja, meg kell adnod a tiszteletet ennek az embernek, még akkor is, ha kemény csatát vívtok egy profi környezetben.”

Wolff hozzátette, a helyzeten a Formula E-csapatfőnökként dolgozó felesége, Susie Wolff is segített, aki rávilágított arra, hogy nem helyes a Hornerrel való hadakozása:

„Susie nagyon egyértelműen rámutatott erre. Megkérdezte, hogy miért mondunk ilyeneket, és azt mondta, tiszteletben kell tartani, hogy győzni akarsz, és még ha az egyik fél elmegy egy bizonyos irányba, akkor sem kell követni.”

„Ezt hívják női szociális intelligenciának! A férfiak néha túltelítődnek hormonokkal” – mondta a Mercedes-csapatfőnök az interjúban.