Toto Wolff elmondta, hogy ő nem érez elégedettséget amiatt, hogy a Mercedes mások balszerencséjének köszönhetően tud csak dobogós helyezéseket elérni az idei szezonban.

A csillagosok teljesítménye jelentősen visszaesett az idei évre, és miközben a Red Bull és a Ferrari egyértelműen a mezőny elitjét képviselik jelenleg, a Mercedes legjobb esetben is csak a harmadik erő tud lenni, de még ez sem volt minden futamon ilyen egyértelmű.

Wolff a Monacói Nagydíjat követően például arról beszélt, hogy nem igazán bánja, hogy csapata nem tudott felállni a dobogóra a nehézkes körülmények között. „Szereztünk már pár dobogót 2022-ben, de csak akkor, ha valami balul sült el az elejében.”

„Én nem akarom, hogy bármit is ajándékba kapjunk. A csapatunk csak a harmadik leggyorsabb, és ezért tartozunk az ötödik és hatodik helyre, de nyilván nem itt szeretnénk állni.”

A Mercedesről az viszont elmondható idén, hogy legalább megbízhatóan tudják szállítani a teljesítményt, hiszen egy viadalt leszámítva eddig minden futamon két autóval tudtak pontokat gyűjteni, George Russell pedig továbbra is tartja a top ötös sorozatát.

Ez a kiegyensúlyozottság pedig kulcsfontosságú lehet idén, ha még bármilyen reményt is táplálnak egy esetleges újabb bajnoki címre. Wolff még hozzátette, hogy a folyamatos pontszerzések ugyan jók, de csak akkor fog igazán örülni, ha a Mercedes újra önerőből tud majd futamokat nyerni.

„Ha megörökölsz egy dobogót, az jó. A pontok miatt hosszú távon megéri, de én nem erre vágyom. Én ismét győzelmeket akarok látni, ezek pedig fontos leckék, és erre építhetjük majd fel a jövőbeli sikereinket.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL