hero image
dppi

Wolff optimistán nyilatkozott a "meglepetésekkel teli" Mercedes W14-ről

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/03 11:29
A Mercedes Forma-1-es csapatát vezető Toto Wolff elmondta, a csapatuk következő autójában rengeteg olyan dolgot fognak alkalmazni, amit tavaly a pattogás elleni küzdelem során szereztek.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

A Mercedes abban reménykedik, hogy a 2023-as évük jobb lesz, mint a tavalyi. A német alakulat idén ismét a világbajnoki címért szeretne, de ehhez egy, a tavalyinál jobb autóra lesz szükségük. Toto Wolff a Planetf1-nek adott interjúban elmondta, úgy véli, sikerrel fognak járni.

Miután a Mercedes tavaly rájött, mennyit szenved az autójuk a pattogástól, a színfalak mögött munkához láttak, hogy találjanak egy megoldást. Ez a keresés rengeteg pontba került, de sok tudást szívtak alatta magukba, amit aztán a 2023-as autóhoz is felhasználhattak.

A csapat ezt a tudást akarja felhasználni ahhoz, hogy visszakerüljenek a rajtrács elejére: „Van pár dolog a légáramlatokkal, van pár dolog a súlyeloszlással kapcsolatban, van pár dolog az aero-térképről. Az év közepén alapvetően megváltozott az autónk.”

Ehhez Wolff szerint az kellett, hogy a csapaton belül egyértelmű fejlődés induljon be: „Azt hiszem, arra a pontra jutottunk, amikor már elég jól értjük, miért nem teljesített az autó” – mondja, ugyanakkor az is reményt keltett benne, hogy a Mercedes a 2022-es idény utolsó részében ismét versenyképes volt.