Toto Wolff szerint sokkoló volt, amikor rájöttek, hogy mekkora lemaradásban voltak a 2022-es szezon elején a Ferrarihoz és a Red Bullhoz képest.

Hosszú domináns éveket és sok-sok világbajnoki címet követően a Mercedes nem igazán találta a régi formáját a 2022-es szezon első felében. Eleinte több mint egy másodperces lemaradásban voltak a Ferrarihoz és a Red Bullhoz képest, amit nem volt könnyű megemésztenie a német gyártónak.

„Kiábrándító volt, hogy hirtelen egy másodperc lemaradásban voltunk” – idézte fel a szezon eleji nehézségeket Toto Wolff az Auto, Motor und Sportnak. „Ami különösen nehéz volt számunkra, hogy nem két-három hétvégébe került az, hogy rájöjjünk, honnan indulunk. Sokkal hosszabb időbe volt szükségünk.”

„A (vizsgálati) folyamat során sokkal több kérdőjel felmerült (mint számítottunk rá). Amikor ez a hihetetlenül kompetens mérnöki csoport nem tudja pontosan, hogy mi történik, és mindent nagyon aprólékosan kell kidolgoznia, az mindenki számára nehezen feldolgozható.”

A Mercedes a szezon második felében jelentős javulást tudott felmutatni, melynek köszönhetően George Russell révén képesek voltak futamgyőzelmet ünnepelni. Toto Wolff szerint erre kell alapozniuk a 2023-as szezonban.

„Egyértelműen láttunk egy tendenciát a jobb irányba, olyan pályákon, amelyek megfelelnek az autónk konfigurációjának és aerodinamikai tulajdonságainak. Ez már Austinban és Mexikóban is jó volt, Brazíliában pedig még jobb.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL