hero image
dppi

Wolff szerint a Williams új csapatfőnökét nem lehet majd becsapni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2023/02/03 06:59
James Vowles februárban kezdi meg munkáját a Williams új csapatfőnökeként, Toto Wolff szerint volt kollégájának van egy olyan különlegessége, ami külön felkészítette erre a munkára.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Januárban jelentették be, hogy Vowles közel húsz év után elhagyja a Mercedest, hogy a Jost Capito decemberi távozása után megüresedett csapatfőnöki pozíciót foglalja el a Williamsnél. Ő az egyik a négy új vezető közül, a McLarennél Andrea Stella, a Ferrarinál Frederic Vasseur, az Alfa Romeónál pedig Alessandro Bravi látják el ezt a tisztséget a 2023-as szezonban.

Bár ebben a szerepkörben a műszaki, mérnöki, politikai és kereskedelmi adottságok is jól jönnek, a Mercedest vezető Toto Wolff sajtótájékoztatóján elmondta, volt főstratégája tökéletes a feladatra: „Ez egy nagyon különleges pozíció, mert kell érteni a kereskedelemhez, a politikai szempontokhoz és nem szabad, hogy becsapja az embert, amit a műszaki vagy mérnöki témában mondanak neki. Jamesben ebből sok dolog megvan, a kereskedelmi dolgokban az utóbbi években többször részt vett nálunk.”

„Mielőtt az utolsó lépést megtette valamiben, odajött hozzám és kikérte róla a véleményemet és a legtöbb alkalommal nagyon is egyetértettünk. Szerintem tökéletesen tisztában van a pénzügyi stratégiával, még ha mérnöki háttere is van, képességei alapján inkább magamhoz hasonlítanám, mint egy mérnökhöz.”