hero image
DPPI

Wolff szerint egy évvel korábban kellett volna elhozni Russellt a Williamstől

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/11/15 17:40
Toto Wolff szerint George Russell túl sokáig volt a Williamsnél, szerinte az idén nyújtott teljesítménye alapján már korábban is készen állt arra, hogy bemutatkozzon náluk is.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

George Russell 2017-ben került a Mercedes utánpótlás-programjába, majd a következő évben már a Formula 2 bajnoka is lett első teljes szezonjában, így azonnal felkerült a Forma-1-be. Mivel a Mercedes ezzel nem számolt, Russellt kölcsönadták a Williamsnek.

A grove-i csapat azonban akkor sokkal rosszabb formában volt, mint manapság, így Russell első két évében náluk mindössze egy pontot tudott szerezni. Azonban miután a csapat és Russell is komolyat javult 2021-re, a Mercedes úgy döntött, Valtteri Bottas helyén 2022-től ő versenyezhet.

A Brazil Nagydíjon élete első futamgyőzelmét megszerző pilóta menedzsere és csapatfőnöke, Toto Wolff a Motorsport.com kérdésére mondta el, mennyire büszke a versenyzőre, akit szárnyai alá vett:

„Ő az első pilóta az új utánpótlás-programunkból, akinek sikerült versenyt nyernie. Persze Lewis a legsikeresebb versenyzőnk, aki valaha a kötelékünkben szolgált, de hat év után Russell is futamgyőztes lett.”