Toto Wolff szerint George Russell túl sokáig volt a Williamsnél, szerinte az idén nyújtott teljesítménye alapján már korábban is készen állt arra, hogy bemutatkozzon náluk is.

George Russell 2017-ben került a Mercedes utánpótlás-programjába, majd a következő évben már a Formula 2 bajnoka is lett első teljes szezonjában, így azonnal felkerült a Forma-1-be. Mivel a Mercedes ezzel nem számolt, Russellt kölcsönadták a Williamsnek.

A grove-i csapat azonban akkor sokkal rosszabb formában volt, mint manapság, így Russell első két évében náluk mindössze egy pontot tudott szerezni. Azonban miután a csapat és Russell is komolyat javult 2021-re, a Mercedes úgy döntött, Valtteri Bottas helyén 2022-től ő versenyezhet.

A Brazil Nagydíjon élete első futamgyőzelmét megszerző pilóta menedzsere és csapatfőnöke, Toto Wolff a Motorsport.com kérdésére mondta el, mennyire büszke a versenyzőre, akit szárnyai alá vett:

„Ő az első pilóta az új utánpótlás-programunkból, akinek sikerült versenyt nyernie. Persze Lewis a legsikeresebb versenyzőnk, aki valaha a kötelékünkben szolgált, de hat év után Russell is futamgyőztes lett.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL