A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint Kína is megérdemelne három futamot a naptárban, Amerikához hasonlóan, ugyanis ott is nagyon népszerű az F1. Wolff szívesen versenyezne Pekingben is, ugyanakkor tudja, hogy ehhez még idő kell.

A hétvégén a Forma-1 történetében először Miamiban rendeznek futamot, a következő szezontól pedig egy harmadik nagydíj is lesz Amerikában, Las Vegasban. Az elmúlt években a Forma-1 népszerűsége Amerikában óriási mértékben megnőtt, ezért az F1 úgy döntött, hogy több futamot rendeznek az országban. Azonban más országokban is van elég népszerűség több futamhoz.

Ezt Toto Wolff is megjegyezte a kínai Xinhua hírügynökséggel folytatott beszélgetésben. A Mercedes csapatfőnöke a hírügynökségnek beszélt az F1-es naptár jövőjéről és a világ minden táján lévő pályák növekvő népszerűségéről. A koronavírus miatt jó ideje nem volt Kínai Nagydíj, de Wolff szerint az F1 visszatér Kínába, mert ott is nagy a népszerűsége.

Kínában valóban nagy piaca van a Forma-1-nek, akárcsak Amerikában. A kínaiak előnye, hogy az Alfa Romeónál jelenleg egy kínai vezet Csou Kuan-jü személyében, aki idén debütált a királykategóriában. Wolff szerint tehát Kínában még mindig nagy népszerűségre lehet szert tenni.

„Nemcsak Sanghajban, hanem Pekingben is szeretnék versenyezni. Ez egy fantasztikus piac számunkra, a Mercedes számára. Most három versenyünk van az Egyesült Államokban, Las Vegasban, Miamiban és Austinban, és ha ugyanezt megtehetnénk Kínában, az nagyszerű lenne." Két további kínai futamnak jelenleg nincs helye a naptárban, de a jövőben Wolff szerint a növekvő kínai piacra mindenképpen érdemes odafigyelni. 

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL