hero image
dppi

Wolff szerint Schumacher karrierje de Vrieséhez fog hasonlítani

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2023/01/15 06:59
A Mercedes Forma-1-es csapatának tartalékpilótai pozíciója segíthet Mick Schumachernek visszakerülnie a Forma-1-be, ahogyan Nyck de Vriesnek is segített, állítja Toto Wolff.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Mick Schumacher lesz 2023-ban az Ezüst Nyílak tartaléka, miután a Haas lecserélte őt Nico Hülkenbergre. Mindeközben de Vries, aki korábban szintén a Mercedes tartaléka volt és a Formula E-ben is náluk versenyzett, Forma-1-es bemutatkozására készül az AlphaTaurinál.

Wolff biztos benne, hogy Schumacher tovább tud majd fejlődni a csapatnál és akár vissza is térhessen a Forma-1 mezőnyébe, de Vries mintáját követve. Arra a kérdésre, hogy mit tud hozzátenni a Mercedes munkájához Schumacher, Wolff elmondta:

„A legfontosabb dolog a személyisége. Egy tanult, intelligens és tehetséges fiatalemberről van szó. Az utánpótlásban elért sikerei mutatják, hogy mennyire jó volt és szerintem, ha egy biztonságos környezetben tovább tud fejlődni, egy jó pilóta lesz, biztos üléssel a mezőnyben.”

„Ahogyan Nyck de Vriest is elengedtük annak érdekében, hogy tovább építhesse a karrierjét, ugyanígy megtörténhet ez Mickkel is, akár a mi csapatunkban, akár úgy, hogy elengedjük, ezen a ponton még nem tudjuk.”

Wolff egyelőre úgy gondolja, Schumacher az elmúlt két évben szerzett tudását kamatoztatva segíthet a csapatnak a Forma-1-ben: „Amivel rengeteget fog tudni a munkánkhoz tenni az az, hogy már vezette az újfajta autókat egy évig.”