hero image
dppi

Wolff úgy érzi, beköltözött Christian Horner fejébe

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/01/22 14:59
A Mercedes Forma-1-es csapatát vezető Toto Wolff úgy érzi, „ingyen” beköltözött Christian Hornernek, a Red Bull csapatfőnökének fejébe.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Wolff és Horner a Forma-1 legrégebb óta pozíciójukban lévő csapatfőnökei, rivalizálásuk azonban csak az elmúlt két évben fajult el igazán. 2021-ben a Red Bull és a Mercedes fej-fej mellett küzdöttek a Forma-1 bajnoki címeiért, ahogy a pályán Max Verstappen és Lewis Hamilton tették.

A The Timesnak adott interjúban Wolff elég nyíltan elmondta, mit gondol a kettejük kapcsolatáról: „Beköltöztem a fejébe és nem kell érte lakbért fizetnem. A csávó megszállott. Minden másodperc, amit azzal töltök, hogy Hornerről beszélek, időpazarlás.”

A drámai 2021-es szezon végén egy vitatható döntés is született, az akkori versenyigazgatót, Michael Masit sokan kritizálták, amiért a szabályokkal szembe menve újraindíttatta a versenyt. Verstappen az utolsó körben megelőzte Hamiltont és megnyerte a bajnoki címet, míg Masi elvesztette az állását.

A Mercedes végül megóvta az esetet, hiába, és Wolff elismerte, hogy még ma is sokat gondol arra a napra: „A verseny végén egy egyén olyan döntéseket hozott, ami sehol nem olvasható a szabálykönyvben és a végkimenetelt hiteltelenítette.”