Toto Wolff szerint a Mercedesen szemmel látható a fejlődés, ugyanakkor még egyáltalán nem tartanak olyan szinten, hogy az élcsapatokkal küzdjenek futamról-futamra. Silverstone-ban Wolff nem vár óriási győzelmet, ugyanakkor szeretnének ismét előrébb lépni.

A Mercedes kiválóan teljesített a Kanadai Nagydíjon, Lewis Hamilton és George Russell harmadik és negyedik helyezésével. Toto Wolff mégis óvatosan fogalmaz a reményekkel kapcsolatban. A csapatfőnök tudja, hogy sok mindennek kell változnia ahhoz, hogy a csúcson lehessen ismét a csapat.

„Egy fecske nem csinál nyarat. Láttuk azt a fecskét Barcelonában, de valahogy máshová repült. Úgyhogy szerintem óvatosnak kell lennünk. Pénteken elmaradtunk a tempótól, szombaton vizes pályán jók voltunk, szerintem ez tiszteletreméltó volt" - idézi Wolffot az F1.com.

Spanyolországban a csapat erősen teljesített, Monacóban azonban úgy tűnt, a Mercedes ismét visszalépett. Az Azerbajdzsáni Nagydíjon Hamilton és Russell profitált a Ferrari kieséséből, de Kanadában úgy tűnt, hogy a tempó ismét megvan.

Wolff még úgy véli, a Mercedes vasárnap a leggyorsabb autók között volt. Az osztrák azonban tudja, hogy még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy megverjék a Red Bull Racinget és a Ferrarit. A következő verseny a programban a Brit Nagydíj, amely a Mercedes számára fontos futam lesz a hazai hősökkel, Russell-lel és Hamiltonnal.

„Silverstone jó volt hozzánk a múltban, és a pálya simább, mint az elmúlt három, de ez nem Barcelona, szóval most a saját elvárásainkkal kell gazdálkodnunk, és tényleg dolgoznunk kell, megnézni az adatokat, és értelmes megoldásokkal előállni, nem csak Silverstone-ra, hanem a jövőre nézve is” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL