hero image

A Forma-2-ben folytatja a kétszeres F1-es világbajnok unokája!

OLVASS TOVÁBB
F2/F3

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

F2/F3

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

F2/F3

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

F2/F3

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/17 19:48
Szerdán jelentették be, hogy a brazil-amerikai kettős állampolgárságú Enzo Fittipaldi idén már teljes szezont futhat a Forma-2-ben, és tavalyhoz hasonlóan a Charouz csapatával fog rajthoz állni.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Emerson Fittipaldi 20 éves unokája, Enzo Fittipaldi mögött erős juniorszériás eredmények állnak, hiszen 2018-ban olasz F4-es bajnok lett, a német F4-ben harmadik lett összetettben, 2019-ben pedig a Formula Regional Európa-bajnokságban végzett a második helyen.

A szintlépés nem alakult zökkenőmentes a brazil-amerikai számára, ugyanis első FIA F3-as évében 27 pontot szerezve a 15. lett, így 2021-ben is a sorozatban maradt. Tavaly már erősebb eredményekkel tudott előrukkolni, a Hungaroringen dobogóra is állhatott, a spái fordulóra viszont kategóriát váltott, és az F2-be lépett a Charouz csapatával.

A cseh bázisú istálló David Beckmann helyére szerződtette Fittipaldit, aki eddig 8 versenyt, vagyis 4 fordulót teljesített a sorozatban, a szaúdi főfutam rajtjánál azonban Pourchaire autója a rajtrácson ragadt, Fittipaldi pedig már nem tudta elkerülni a franciát, és nagy sebességgel belerohant – a Charouz pilótájának a balesetben eltört a jobb sarka, ezért nem tudta befejezni az idényt.

Időközben viszont felépült a brazil legenda unokája, szerdán pedig bejelentették, hogy idén már teljes szezont futhat a Forma-2-ben a Charouz csapatánál, ahol a korábbi esportos török, Cem Bölükbasi lesz a csapattársa.

A bejelentést követően már csak egy F2-es ülés sorsa kérdéses, hiszen a Trident egyelőre nem nevezte meg Ivasza Ajumu csapattársának kilétét.