hero image
Formula 2 // Twitter

Forma-2: Hatalmas balesettel indult, Lawson győzelmével zárult a sprint Abu-Dzabiban!

OLVASS TOVÁBB
F2/F3

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

F2/F3

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

F2/F3

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

F2/F3

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/11/19 14:36
A Red Bull-junior Liam Lawson nyerte meg a Forma-2 abu-dzabi sprintversenyét Richard Verschoor és a bajnok Felipe Drugovich előtt, az első körben pedig Enzo Fittipaldi és Jehan Daruvala szenvedett balesetet.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A Forma-1-hez hasonlóan a Forma-2 szezonzáróját is Abu-Dzabiban rendezik, ahol a bajnok kiléte már nem kérdéses, a legfontosabb kérdés az, hogy Logan Sargeant a top 6-ban végez-e a pontversenyben – ha igen, akkor az övé lesz a 2023-as Williams-ülés.

A mai sprintfutamon Verschoor rajtolt az élről, mögötte Lawson, Cordeel, Hauger, Sargeant és Doohan jött, Drugovich a hetedik, Pourchaire a nyolcadik helyről várta a lámpák kialvását a 23 körös futamon.

A rajtnál nagy baleset történt, Fittipaldi és Daruvala csapódott komoly tempóval a falnak, amely miatt piros zászlóval félbeszakították a futamot. Szerencsére mindkét versenyző a saját lábán hagyta el az autóját.

A piros zászló alatt Verschoor, Lawson, Cordeel, Hauger, Drugovich, Sargeant volt a sorrend. A korlát javítása miatt csak sokkal később, 14 órakor indult újra a futam gurulórajttal.

Az első top 10-es pozíciócserére a 10. körig kellett várni, amikor Lawson váratlanul bedobta az autóját Verschoor mellé, és átvette a vezetést a Red Bull juniorja, aki a következő körökben egy kis előnyt is ki tudott építeni.

A futam utolsó köreiben Cordeel és Hauger is gumigondokkal küszködött, Drugovich mindkettejüket meg tudta előzni. Az első két helyen Lawson és Verschoor pozícióját senki nem veszélyeztette, így ők hárman állhattak dobogóra.

Hauger és Cordeel nagyot csatázott a negyedik helyért, végül a norvég kerekedett felül, Sargeant a hatodik, Doohan a hetedik, Nissany a nyolcadik helyen futott be. Az F2-es főfutamot vasárnap délelőtt 10-től rendezik.