hero image
dppi

Harmadik szezonját kezdi a Formula 2-ben a Sauber fiatalja

OLVASS TOVÁBB
F2/F3

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

F2/F3

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

F2/F3

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

F2/F3

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2023/01/20 06:59
A Sauber utánpótlás-versenyzője, Theo Pourchaire sorozatban harmadik Formula 2-es szezonjában is az ART csapatában marad 2023-ra, közölte a csapat.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A 19 éves pilóta eddig két szezont fejezett be a francia csapattal a sorozatban, 2021-ben az ötödik, 2022-ben pedig a második helyet érte el Felipe Drugovich mögött. Pourchaire, aki az első megerősített versenyzője az ART-nek a következő idényre, így kommentálta a bejelentést:

„Boldogabb nem is lehetnék, hogy karrieremet a csúcsszintű Formula 2-es bajnokságban az ART Grand Prix-vel hosszabbíthatom meg, akik a családommá váltak. Az elmúlt három évben voltak intenzív pillanataink és fontos, hogy egy olyan csapattal készülhetek a 2023-as szezonra, akik tudják, hogyan hozzanak engem helyzetbe. Tavaly nem jött össze a siker, de a tapasztalat csak erősebbé tett.”

Pourchaire azóta az ART-nél versenyez, hogy 2020-ban egy évre aláírt náluk a FIA Formula 3-ba, Oscar Piastri mögött második helyet elérve és ugyanennél a csapatnál előrelépve az F2-be, ahol a 2021-es monacói futamon a sorozat legfiatalabb futamgyőztese lett és azóta még négyszer tudott a dobogó tetejére állni.

Tavaly messze lemaradva lett második Felipe Drugovich mögött, az ART csapatfőnöke, Sebastian Phillippe szerint azonban idén a bajnoki címet célozzák meg vele: „Theo továbbra is a rajtrács legfiatalabb pilótáinak egyike, műszaki és személyes érettsége harcedzettségével együtt azonban nagy hasznára lesz a mezőny elejében és a csapatnak is nagy segítségére lesz.”

„A tavalyi szezon megmutatta nekünk, mennyire számít minden apró részlet és két Formula 2-es szezon után Theóval az ART Grand Prix küldetése mindent bevetni a rendelkezésünkre álló eszközökből, hogy 2023-ban jó eséllyel nyerhessük meg a bajnokságot.”