hero image
dppi

Nagy meglepetés a Forma-2-es időmérőn

OLVASS TOVÁBB
F2/F3

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

F2/F3

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

F2/F3

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

F2/F3

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/11/18 17:14
Meglepetésre a japán Ivasza Ajumu és az izraeli Roy Nissany végzett az első két pozícióban az F2 abu-dzabi időmérő edzésén, míg a szuperlicencért hajtó Logan Sargeant a hatodik lett.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Forma-2-es szezon utolsó fordulója Forma-1-es szempontból is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen már hivatalos, hogy Logan Sargeant a Williams versenyzője lesz 2023-ba, ha megszerzi a szuperlicencet, vagyis a pontverseny első 6 helyének valamelyikén végez.

Az időmérő edzésen megtette az ehhez szükséges első lépést, ugyanis a jelenleg a pontversenyben a 3. helyen álló amerikai a hatodik lett, így a főfutamon a hatodik, a sprinten pedig az ötödik helyről rajtol.

Az első sort meglepetésre a DAMS versenyzői szerezték meg, Ivasza az első, az F2-es veterán Nissany a második lett, mögöttük Pourchaire, Drugovich és Doohan végzett, míg a Red Bull-junior Lawson a kilencedik lett.

Az F2-es sprint szombaton 13:20-kor kezdődik, míg a főfutam vasárnap 10 órakor, ekkor dől el tehát, hogy Sargeant ott lehet-e jövőre a Forma-1-es mezőnyben.