hero image

A csapatot is sokkolta: kivonul a Suzuki a MotoGP-ből!

OLVASS TOVÁBB
MOTOGP

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

MOTOGP

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

MOTOGP

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

MOTOGP

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/05/03 19:20
Hétfő délután jelentették be hivatalosan, hogy a szezon végén távozik a motorversenyzés királykategóriájából a Suzuki, az egyik versenyzőjüknek pedig van oka aggodalomra az Autosport információi szerint.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Hétfő délután érkezett a meglepő bejelentés, mely szerint a Suzuki a 2022-es szezon végén távozik a MotoGP-ből, miután 2015-ben tértek vissza a motorversenyzés királykategóriájába.

A japán márka 2020-ban világbajnoki címet nyert Joan Mir révén, a bejelentés pedig annyira váratlan és meglepő volt, hogy az Autosport szerint a csapattagokat is csak hétfőn értesítette az igazgatótanács a döntésről, ami sokkolta az istállót.

A bejelentés kapcsán természetesen kérdéses, hogy a csapat két versenyzője, Joan Mir és Alex Rins hol fogja folytatni a pályafutását. Az Autosport szerint csak Rinsnek van oka az aggodalomra, akinek így kérdésessé vált a jövője.

Joan Mir viszont a Repsol Hondánál lehet esélyes Pol Espargaro mellett, így a spanyol világbajnok egy másik spanyol világbajnok, Marc Marquez mellé kerülhet 2023-ra – amennyiben igaznak bizonyul az értesülés.