hero image

Egymást ütötte ki az első sorból Michelisz és Tassi a WTCR második futamán! - VIDEÓ!

OLVASS TOVÁBB
MOTORSPORTOK

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

MOTORSPORTOK

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

MOTORSPORTOK

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

MOTORSPORTOK

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/08 20:11
Mikel Azcona nyerte a WTCR fordított rajtrácsos 2. futamát, miután az első sorból induló Michelisz Norbert és Tassi Attila összeütközött Pauban.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Michelisz Norbert és Tassi Attila számára nem úgy sikerült a WTCR első hétvégéjének második, fordított rajtrácsos futama, ahogyan azt tervezték. Hiszen a két magyar pilóta az első sorból vághatott neki a futamnak, miután a tegnapi kvalifikáción Michelisz a tizedik, Tassi a kilencedik helyet szerezte meg.

A futam előtt ezért nagyok voltak a várakozások a két magyar pilótával kapcsolatban, azonban a rajt után egy rémálommá vált minden. A két autó még a rajt-célegyenesben összeütközött és összetört. Tassi a falba állt, míg Michelisz beforgott a honfitársa elé.

A baleset nagyon váratlan volt, így a mögöttük autózók alig tudták őket kikerülni és érkezett a biztonsági autó is a pályára. Mindkettőjüknek vissza kellett hajtani a bokszba, ugyanakkor Michelisz már nem is tért vissza pályára, mivel az Elentra csúnyán összetört.

Tassi ugyan folytatni tudta a versenyt, de érdemi beleszólása már nem volt a csatába, míg a futamot Michelisz csapattársa, Mikel Azcona nyerte meg, aki a Lynk&Co-t vezető Santiago Urrutiát tudta maga mögött tartani a futam hátralévő részében.

Nagy Dani a tizenegyedik helyen ért célba a Zengő Motorsport autójával, míg Tassi a tizenharmadik helyen fejezte be a futamot.