hero image

Elképesztő – De Vries 5 ezreddel nyerte az FE mai időmérőjét!

OLVASS TOVÁBB
MOTORSPORTOK

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

MOTORSPORTOK

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

MOTORSPORTOK

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

MOTORSPORTOK

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/01/29 20:20
Alig ment le a szezon első futama Szaúd-Arábiában, az FE mezőnye szombaton ismét a lóerők, vagy mondhatnánk úgy is, hogy a kilowattok közé csapott, hiszen jött a második időmérő.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Az első kvalifikációt Stoffel Vandoorne-nak sikerült megnyernie a Mercedesszel, a futamon azonban végül csapattársa, Nyck de Vries tudott diadalmaskodni. A mostani időmérőn már a tegnapi verseny után kialakult bajnoki sorrendben osztották fel a csoportokat.

Mindkét csoportban 11 versenyző kap helyet, a pilótáknak pedig 12 percük van arra, hogy megfussák a lehető leggyorsabb időt, és bekerüljenek a legjobb négybe, ezzel bekerülve a legjobb nyolc közé, ahonnan már párokban, egyenes kiesés szerint megy tovább a küzdelem.

Az első csoportban a tegnapi győztes, De Vries kezdett a legjobban, köszönhetően az 1:08,542-es idejének, mögötte Lucas di Grassi és Oliver Rowland érkezett. Egy perccel a vége előtt viszont Sergio Sette Camara ugrott az élre, az idők viszont folyamatosan záporoztak.

A legvégén De Vries visszavette az első helyet, mögé pedig Di Grassi, Roland és André Lotterer sorakozott fel. Nem sikerült a továbbjutás például Pascal Wehrleinnak, Sebastien Bueminek, valamint a tegnapi harmadik helyezettnek, Jake Dennisnek sem.