hero image

Elképesztő – De Vries 5 ezreddel nyerte az FE mai időmérőjét!

OLVASS TOVÁBB
MOTORSPORTOK

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

MOTORSPORTOK

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

MOTORSPORTOK

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

MOTORSPORTOK

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/01/29 20:20
Alig ment le a szezon első futama Szaúd-Arábiában, az FE mezőnye szombaton ismét a lóerők, vagy mondhatnánk úgy is, hogy a kilowattok közé csapott, hiszen jött a második időmérő.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az első kvalifikációt Stoffel Vandoorne-nak sikerült megnyernie a Mercedesszel, a futamon azonban végül csapattársa, Nyck de Vries tudott diadalmaskodni. A mostani időmérőn már a tegnapi verseny után kialakult bajnoki sorrendben osztották fel a csoportokat.

Mindkét csoportban 11 versenyző kap helyet, a pilótáknak pedig 12 percük van arra, hogy megfussák a lehető leggyorsabb időt, és bekerüljenek a legjobb négybe, ezzel bekerülve a legjobb nyolc közé, ahonnan már párokban, egyenes kiesés szerint megy tovább a küzdelem.

Az első csoportban a tegnapi győztes, De Vries kezdett a legjobban, köszönhetően az 1:08,542-es idejének, mögötte Lucas di Grassi és Oliver Rowland érkezett. Egy perccel a vége előtt viszont Sergio Sette Camara ugrott az élre, az idők viszont folyamatosan záporoztak.

A legvégén De Vries visszavette az első helyet, mögé pedig Di Grassi, Roland és André Lotterer sorakozott fel. Nem sikerült a továbbjutás például Pascal Wehrleinnak, Sebastien Bueminek, valamint a tegnapi harmadik helyezettnek, Jake Dennisnek sem.