hero image

Emeli a tétet Michelisz, két sorozatban is elindul idén!

OLVASS TOVÁBB
MOTORSPORTOK

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

MOTORSPORTOK

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

MOTORSPORTOK

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

MOTORSPORTOK

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/15 20:23
A túraautó-világbajnokság 2019-es győztese nemcsak a WTCR-ben szeretné visszahódítani koronáját, de idén ezzel párhuzamosan kipróbálja magát az elektromos túraautó-bajnokságban, az ETCR-ben is.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Erről a pilóta saját honlapján és közösségi felületein számolt be csütörtökön. Ahogy írja, az ETCR-ben is a Hyundai volánja mögött áll rajthoz, ami különösen nagy kihívás lesz, hiszen az elektromos túraautók teljesen másképp viselkednek, mint hagyományos társaik.

„A legtöbben azt kérdezik, amikor szóba kerülnek az elektromos autók, hogy nem zavaró-e a motorhang hiánya. Őszintén szólva a harmadik kör után már észre sem vettem“ - számolt be élményeiről a pilóta, aki már tesztelhette a Veloster N ETCR-t.

„Ha a számításom nem csal, a fel és levezető körökkel együtt 35 kört tettem meg eddig ETCR-autóval, ennyi tapasztalattal várom a rajtot“ - tette hozzá Michelisz, aki úgy érzi, a szezon elején emiatt lesz némi lemaradása.

A 2022-es WTCR és ETCR idény egyaránt május első hétvégéjén rajtol a franciaországi Pau Ville-ben, így az mindenképpen megállapítható, hogy intenzív napokkal kezdődik a versenyszezon az elsőszámú magyar túraautós pilóta számára.