Robin Raikkönen, a korábbi Forma-1-es pilóta, Kimi Raikkonen 9 éves fia újabb győzelmet aratott a svájci Zürich külvárosában található pályán rendezett RM Micro osztályú gokartversenyen.

A fiatal versenyző diadala immár sorozatos győzelmet jelentett, ugyanis egy héttel korábban ugyanezen a helyszínen a svájci "Frühlings Kart Cup Wohlen" sorozat első szakaszán szintén őt intették le elsőként.

Miközben Robin Raikkönen szülei, Kimi és felesége kétségkívül ünnepelték fiuk teljesítményét, a támogatás a családi körön túlra is kiterjedt.

Gino Rosato, aki Kimi Raikkönen közeli barátja volt még a ferraris időkből, és egyben Robin keresztapja is, büszkeségét fejezte ki a fiatal versenyző teljesítménye miatt: "Nagyon büszke vagyok Robinra! Folytasd ugyanebben a szellemiségben, a Forma-1 vár rád!", írta.

A siker hatására a közösségi médiában is nagy sikereket ér el a fiatal versenyző, hiszen a Robin Raikkönen szülei által kezelt fiók több tízezer lájkot és több száz biztató kommentet kapott minden egyes posztra, amelyben a motorsportos sikereit ünnepli.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL