hero image
MP Motorsport

Tragikus kimenetelű balesettel végződött a FRECA sorozat spa-i futama

OLVASS TOVÁBB
MOTORSPORTOK

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

MOTORSPORTOK

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

MOTORSPORTOK

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

MOTORSPORTOK

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/07/01 13:56
A holland Dilano van't Hoff életét vesztette a FRECA sorozat spa-i, vizes körülmények között megrendezésre kerülő futamán.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Az eset a második újraindításnál történt, amikor van Hoff megpördült, az érkező Adam Fitzgerald pedig teljes sebességgel beleütközött a Kemmel egyenes elején.

"A Formula Regional European Championship Series by Alpine (Formula Regionális Európa-bajnokság - szerk.) szomorúan jelenti be az MP Motorsport versenyzőjének, Dilano van 't Hoffnak a halálát.

Őszinte részvétünket szeretnénk kifejezni a családnak, a csapatnak és a barátoknak. A Belga Királyi Autóklub, a Circuit Spa és az SRO Motorsport Group csatlakozik az Alpine-hoz és az ACI-hoz, hogy őszinte részvétüket fejezzék ki a versenyző családjának, csapatának és barátainak", áll a kiadott közleményben.

Az esetről  több felvétel is készült, melyek láttán többen is feltették a kérdést, hogyan hagyhatták versenyezni a mezőnyt a láthatóan versenyzésre alkalmatlan körülmények között. Az említett videó itt és az alábbi linken is megtalálható, ám megtekintését mindenkinek csak saját felelősségére ajánljuk.

2019-ben a Formula 2-ben versenyző Antoine Hubert ugyanezen a helyszínen halt meg hasonló körülmények között.