A történelmi motorsportmárka, a Lola bejelentette, hogy több évnyi távollét után visszatérnek a versenyzésbe.

Igyekeztek azonban gyorsan lehűteni a kedélyeket, ugyanis jelezték, hogy a Formula E számára fejlesztenek majd villanymotorokat, így kvázi beszállítóként térnek vissza a versenyzés világába.

A Lola a motorsport-történelem meghatározó neve volt, hiszen 1962 és 1993 között az F1-ben is szerepeltek, de többek között Indy 500-as győzelem is fűződik a nevükhöz. A vállalat egy nagy fordulat után most azt tűzte ki céljául, hogy kulcsszerepet játsszon a környezetbarát versenysorozat elektromos-hajtású motorjainak fejlesztésében és szállításában.

A Till Bechtolsheimer brit üzletember és IMSA SportsCar-pilóta tulajdonában álló Lola aktívan toborozza az iparág vezető tehetségeit. Ennek keretében a McLaren és a Williams korábbi tervezője, Mark Tatham-et technikai igazgatóvá, a korábban a Mercedesnél is dolgozó Michael Wilsont pedig ügyvezető igazgatóvá nevezték ki.

A vállalat jelenleg a harmadik generációs tesztautó véglegesítésén dolgozik, az első tesztek pedig a várakozások szerint idén nyáron zajlanak majd.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL