Megjelent a dokumentumfilm előzetese, amely az egykori Forma-1-es versenyző, Roland Ratzenberger életét és korai halálát mutatja be.

Talán sokan nem tudtak róla, de egy ideje készülőben volt már egy dokumentumfilm, amelynek célja, hogy bemutassa Roland Ratzenbergert, korábbi Forma-1-es versenyzőt, akinek élete tragikus módon ért véget az 1994-es szezonban az imolai pályán.

A film Ratzenberger motorsport csúcsára vezető útjának kevésbé ismert aspektusait kívánja bemutatni.

A TRAGIKUS NAP

Ratzenberger halálos balesete egy szombati kvalifikációs kör során történt, amikor egy hosszú egyenes végén az előző körben megsérült első szárny levált az autóról, ami után a Villeneuve-kanyarban a leszorítóerő hiánya miatt elvesztette felette az irányítást. Az autó ezt követően közel 315 km/órás sebességgel betonkorlátnak ütközött.

30 évvel a tragikus kimenetelű baleset után a dokumentumfilm-sorozat Ratzenberger emléke előtt kíván tisztelegni azzal, hogy elmeséli a Forma-1-be való bekerülésének teljes történetét.

"30 év telt el azóta, hogy Roland Ratzenberger 1994-ben Imolában, a San Marinó-i Nagydíj időmérő edzésén halálos balesetet szenvedett. Eddig csak kevesen tudták, mi mindenre volt szükség ahhoz, hogy az osztrák bekerüljön a Forma-1-be" - áll az előzetes leírásában, amely szerint a dokusorozatból a teljes történetre fény derül.

A dokumentumfilm első epizódjának premierje április 8-án lesz.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL