hero image
dppi

Alesi: az igazi bajnoki csata nem Verstappen és Leclerc között fog zajlani

A 2022-es idény első fele Charles Leclerc és Max Verstappen bajnoki párharcáról vált emlékezetessé, de 2023-ban egészen más helyzet állhat elő, vélekedik a korábbi pilóta, Jean Alesi.

A Red Bull a büntetésükről: „Úgy is nehéz 10 ember ellen játszani, ha nálad van Messi...”

A Red Bull technikai igazgatója, Pierre Wache reagált az osztrák istálló tesztlehetőségeinek korlátozására, és úgy véli, nehéz dolguk lesz emiatt, hiába kiváló az aerodinamikai csapatuk.

A kiábrándult Newey majdnem a Ferrarihoz szerződött

Adrian Newey elismerte, hogy annyira kiábrándult a hibridéra elején a Renault Forma-1-es motorjaiból, hogy a visszavonulás mellett még azt a lehetőséget is megfontolta, hogy a nagy rivális Ferrarihoz szerződjön.

„A Red Bull autója fejletlenebb, mint a Haasé”

Az F1TV Tech Talkjának szakértője, Sam Collins szerint a Barcelonában látott Red Bull RB18 még messze volt a végleges formájától, és az egyik legegyszerűbb autó volt a mezőnyben.

A Ferrari és a McLaren eltérő megoldást talált a delfinezésre

A delfinezés, az autó elpattanása nagy sebességnél volt az egyik beszédtéma Barcelonában. E azt jelenti, hogy az autó fel-le ugrál, amikor a leszorítóerő kicsúcsosodik. Szinte minden csapat szenved tőle, míg a McLaren és a Ferrari eltérő megoldásokat talált.