hero image
DPPI

Az FIA elnöke támogatja Andretti F1-es projektjét

Mohammed bin Szulajm, az FIA elnöke nyíltan támogatását fejezte ki az Andretti Cadillac Racing pályázata iránt, majd hozzátette, a döntés meghozatalakor a józan észt kell használni.

Változni fog a Forma-1-es pontrendszer a tavalyi kalamajka után

Az FIA elnöke, Mohammed bin Szulajm megerősítette, hogy változni fog a pontszámítás a Forma-1-ben, miután Max Verstappen tavaly nagyon furcsa körülmények között lett világbajnok.

Az FIA elnöke reagált az F1 20 milliárdos felvásárlási ajánlatának hírére

Mohammed ben Szulajem FIA-elnök is megszólalt a múlt hét végén megjelent hírekkel kapcsolatban, miszerint Szaúd-Arábia 20 milliárd dollárt kínált a Forma–1-ért. Szerinte egy potenciális vevőnek a „józan észre kell alapoznia”, nem pedig a „sok pénzre”.

Wolff: Az FIA-nak egyeztetnie kellene Hamiltonnal és a versenyzőkkel

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff az FIA új szabálya kapcsán azt mondta, hogy a sport szabályozó szervének képviselői jobban teszik, ha beszélnek a pilótákkal, köztük Lewis Hamiltonnal.

Egyes hírekkel ellentétben ezen a téren nem lesz változás az FIA-nál

Az F1 versenyigazgatói szerepköre a 2021-es szezon vége óta folyamatos kérdéseket vet fel, most azonban kiderült, hogy bizonyos szinten legalább lesz némi folytonosság 2022 után.

Újabb szigorítás az FIA részéről: ezúttal a saját embereik távozása kapcsán

A Nemzetközi Automobil Szövetség bevezetett egy új előírást, melynek értelmében a testület vezető tagjai egy bizonyos ideig nem csatlakozhatnak F1-es csapathoz vagy más sorozathoz, miután elhagyták posztjukat.

Az F1-es versenyzők mostantól engedély nélkül nem tehetnek „politikai” megnyilvánulásokat

Az FIA úgy döntött, megtiltja a pilótáknak, hogy „politikai, vallásos és személyes megnyilvánulásokat” tegyenek előzetes beleegyezés nélkül.

Most már az FIA is elismeri, hogy „túlreagálták”

Az FIA bevallotta, hogy 2022-ben kissé túlreagálták a fekete-narancssárga zászló használatát, és talán olyan esetekben is alkalmazták azt, amikor egyáltalán nem volt rá szükség. Év végére azonban már korrigáltak.

„A Forma-1-nek van szüksége Monacóra, vagy Monacónak van szüksége a Forma-1-re?“

Továbbra is kérdéses az ikonikus Monacói Nagydíj jövője a Forma-1 versenynaptárában, így még az is elképzelhető, hogy idén láttunk utoljára futamot a hercegségben. A probléma elsősorban nem a pályával van.